Project Speeltoestellen

Project: Afgerond Zomer 2010

Projectomschrijving

De 16-jarige Luc Sturms woont sinds zijn 7e leeftijd in de Ravelijn. Hij wil graag ‘iets` doen voor de bewoners in de wijk. Luc wil iedereen (jong en oud) in de Ravelijn een leuke dag bezorgen.

Met behulp van het project Kan wél! hebben al diverse buurtgenoten van Luc leuke projecten uitgevoerd. Dus, Luc wil ook iets doen. Met een aantal jongeren heeft hij gesproken wat hij van plan is: een buurtspeeldag organiseren. De jongeren hebben enthousiast op het plan van Luc gereageerd. 
En, Luc ging trots aan de slag. Al gauw kwam hij erachter dat ‘iets` organiseren veel werk was. Dus, Luc ging hulp vragen in de wijk. Priscilla Schreuder (16 jaar) was bereid om Luc te helpen met het uitzoeken van leuke attracties op internet. Van buurvrouw Dymphy (ervaren-Kanwéller uit de buurt) kreeg het tweetal hulp bij het regelwerk zoals, offerte aanvragen en vastleggen van afspraken met entertainmentbedrijf. 

De attracties:
- Stormbaan.
- Ballenbak.
- Springkussen.
- Basketattractie.

Op woensdagmiddag 2 juni 2010 (van 13 tot 19 uur) was het zover. Priscilla en Luc hadden vier attracties gehuurd. Met als de stormbaan de topattractie. Over de opkomst en reacties is Luc erg tevreden. Hij kijkt verheugd terug op zijn ‘organisatiewerk`. Met circa 70 jeugdigen uit de gehele buurt was het een drukke en gezellige buurtspeeldag, vertelt Luc. "Ook volwassenen gleden van de stormbaan af."

Zie foto's van deze dag in de fotogalerij.