WK 2010 - Ravelijn


Nederland stond na 32 jaar weer in de finale van het WK-voetbal, dat is al uniek! Tegelijkertijd is dit een unieke kans om dit evenement samen met de hele buurt te beleven door een groot scherm, op het centrale plein in de buurt, te plaatsen.

Sport is een zeer geschikt bindmiddel: sport/voetbal vergroot de saamhorigheid in de buurt en daardoor de leefbaarheid. Het brengt jong en oud bij elkaar. Deze WK-finale biedt de kans om dit op een georganiseerde manier te bewerkstelligen. 
Voetbal leeft in onze buurt, er wordt door de jeugd veelvuldig gevoetbald op het plein. Samen met een aantal buren willen wij een wk-straatvoetbal organiseren. Dit voetbaltoernooitje voor jong tegen oud willen we voorafgaand aan de grote finale organiseren. De teams worden gemixed met vrouwen, mannen en jongeren. 
Om zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken hebben we een flyer huis-aan-huis verspreid bij alle 104 woningen van de buurt, waarin wordt opgeroepen om om 18:00 uur te verzamelen met vuvuzela`s en vechtlust op het plein voor een gezamenlijk voetbaltoernooitje.

We hebben del voetbalgoals geregeld, een teamindeling gemaakt en een `beker` geregeld voor de winnaar en de verliezer.  De WK-finale van Ravelijn was zondag 11 juli om 18 uur.
Plaats: Het Ravelijnplein.

en de foto`s... zie onze fotogalerij onder het menu Bewoners!